Over ons

Drenso is opgericht door twee oud-studenten van de Universiteit Twente met een technische achtergrond in onder andere elektronica, programming en embedded systems, om op maat gemaakte oplossingen te maken voor iedereen. Mede dankzij onze ervaring in grote systemen die gebruikt worden op en rondom de universiteit, zijn we ervan overtuigd dat we iedereen kunnen voorzien van een goed en passend systeem.

We merken dat er een grote wens is om standaardapplicaties in te kopen: echter is onze ervaring hiermee dat het aanpassen van dergelijke applicaties voor de benodigde toepassing vaak tijdrovend is en uiteindelijk ervoor zorgt dat de oorspronkelijke doelen van het inkoopproject niet meer gehaald worden. Daarom zijn wij van mening dat applicaties speciaal ontwikkeld voor de bedoelde toepassing veel flexibeler zijn en beter aansluiten op de wensen. Juist doordat de applicaties speciaal ontwikkeld zijn, zullen ze lichter en duidelijker in dagelijks gebruik zijn: een van de succesverhalen is het systeem wat al jaren gebruikt wordt door de Kick-In, de introductie van de Universiteit Twente!

Bij Drenso laten we ons niet beperken door alleen maar gebruik te maken van de bij ons bekende technieken: we zijn altijd op zoek naar de best passende oplossing voor elk probleem en beginnen onze projecten altijd met een uitgebreide analyse. Samen met de klant kijken we naar de beschikbare mogelijkheden, met uiteraard oog op de toekomst: bij voorkeur gebruiken we de nieuwste technieken om zo de beste producten af te leveren!

Bob van de Vijver

Na mijn afstuderen bij de Universiteit Twente eind augustus 2016 ben aan het werk gegaan als software ontwikkelaar bij verschillende bedrijven met verschillende functies, maar sinds 2020 ben ik fulltime bezig gegaan met Drenso. Ik speelde al een tijdje met het idee om een eigen bedrijf op te richten in het gebied rondom mijn studie, omdat ik eigenlijk overal mogelijkheden zie. Wat ik daarbij helaas ook zag was dat deze mogelijkheden vaak niet worden benut, of dat er veel te veel geld wordt uitgegeven aan een onvolledig product. En dat is wat ik met Drenso wil oplossen!

Vrij vroeg in mijn studietijd ben ik begonnen met het systeem van de Kick-In, wat eigenlijk direct bij mij paste. Juist omdat de vrijheid en de mogelijkheden in het project vrijwel onbegrensd zijn is het iets wat me al die jaren aan is blijven spreken. Deze vrijheid en onbegrensde mogelijkheden wil ik graag laten terugkomen in Drenso: door samen met de klant te kijken naar de specifieke wensen van de dienst/het product wil ik uitkomen op de perfecte oplossing welke wij dan nog geruime tijd kunnen ondersteunen, met zowel onderhoud als nieuwe functionaliteit!

Tobias Feijten

Ik ben sinds oktober 2017 hardware design engineer bij Benchmark Electronics in Almelo, waar ik high-tech elektrische apparaten ontwerp. Toen Bob mij benaderde om samen een bedrijf op te gaan zetten was ik daar eigenlijk zelf ook al mee bezig in mijn hoofd. Ik vind het erg leuk om bezig te zijn met projecten, waarbij programmeren en ontwerpen mijn specialiteiten zijn. Dit kwam regelmatig al terug in mijn studie en in de Kick-In website, waar ik samen met Bob een groot aandeel in heb.

Daarnaast heb ik in het studiejaar 2014-2015 een full-time bestuursfunctie vervuld in de studievereniging van Electrical Engineering, waardoor ik ook met het management van een organisatie te maken kreeg. Dit prikkelde mij ook, hier kon ik veel enthousiasme in kwijt. Ook kwam ik tijdens deze tijd erachter dat veel kant-en-klare systemen minder goed aansluiten bij bedrijfspecifieke gevallen, waardoor een applicatiespecifiek product niet altijd 'te veel' is. Het geeft je zoveel vrijheid, waardoor het erg praktisch wordt. Dit zorgt ervoor dat dit ook de filosofie is die we volgen bij Drenso, die volgens mij erg breed toepasbaar is.


Laatste nieuws


Create Tomorrow 2020

Afgelopen vrijdag vond Create Tomorrow 2020 plaats, wat dit jaar door het Corona-virus gedwongen werd om online plaats te vinden. Helaas waren de digitale voorzieningen …

Nieuw bezoekadres

Sinds twee weken beschikken we over een nieuwe kantoor in het gebouw van BTC Twente, gelegen op het Kennispark (Capitool 50) in Enschede! Deze locatie is per direct onze …

Fijne dagen en een succesvol nieuwjaar!

Aan het eind van 2019 en het begin van een nieuw decennium wensen wij iedereen fijne dagen en een succesvol nieuwjaar toe! Ook in het nieuwe decennium hopen wij iedereen …