Create Tomorrow Backend

4 juli 2020

Create Tomorrow is een jaarlijks evenement, georganiseerd door een commissie van de Student Union. Ze organiseren ’s werelds grootste studentendenktank, waarbij ze studenten samenbrengen met het bedrijfsleven om de uitdagingen binnen de bedrijven innovatief te kunnen oplossen. De 2020-editie van Create Tomorrow werd door het Corona-virus geforceerd om online plaats te vinden, waardoor er ook de noodzaak ontstond om de verschillende teams en bedrijven digitaal met elkaar in contact te kunnen brengen, zonder dat allemaal handmatig te moeten doen.

Om dit te realiseren, heeft Drenso een systeem ontwikkeld waar de teams de informatie van de toegewezen case kunnen vinden. Daarnaast kunnen ze via het systeem rechtstreeks in contact komen met het bedrijf dat de case uitgeschreven heeft door middel van een directe videoconference. Als het bedrijf op dat moment niet aanwezig was in de betreffende conferentie, hebben de teams de mogelijkheid bedrijven een notificatie te geven over hun aanwezigheid. Ook verbindt het systeem coaches met de deelnemers, met een vergelijkbare videoconference-oplossing. Ook het aanmelden voor de beschikbare workshops en het volgen daarvan verloopt via het systeem.

Om dit systeem een investering te maken in plaats van een eenmalige uitgave, is er bij het ontwerp direct rekening mee gehouden dat het voor komende edities (met minimale aanpassingen) opnieuw te gebruiken is. Ondanks de extreem korte termijn (4 weken) voor het project, is het gebruik van het systeem een waardevolle toevoeging gebleken voor deze (online) editie van het evenement!

Gerelateerd nieuws: Create Tomorrow 2020
 -