Living Textbook

1 december 2017

Voor de faculteit ITC van de Universiteit Twente hebben we een bestaand project opgepakt om een verbeterde ervaring te bieden aan de gebruikers. Het gaat hier om een Living Textbook, wat gebruikt wordt als dynamisch studiemateriaal: het linkt verschillende concepten grafisch aan elkaar door middel van hun onderlinge relaties en biedt tegelijkertijd toegang tot de juiste pagina's op de bijhorende wiki. De grafische presentatie "leeft" (vandaar de term living) en biedt verschillende mogelijkheden om de concepten en hun relaties te verkennen, met als uiteindelijk doel om de studiestof duidelijker over te kunnen brengen op de student.

Het systeem is gemaakt met behulp van de laatste HTML5 technieken en is gebaseerd op het originele project van de faculteit. Wij hebben het systeem uitvoerig geanalyseerd en in samenspraak met de faculteit het systeem grotendeels herschreven, waarmee de prestaties van de weergave drastisch verbeterd zijn, terwijl er ook meer mogelijkheden geïmplementeerd zijn.

Het ITC is inmiddels bezig met een vervolgtraject op dit concept, waarbij het Living Textbook een centrale rol speelt. Er wordt gedacht aan meer dynamische mogelijkheden zoals het dynamisch kunnen bijwerken van de kaart, wat nu helaas nog niet mogelijk is.

Gerelateerde referentie: Universiteit Twente - ITC faculty
 -

« Vorig project

Relaxmaker

Volgend project »

Outgoing staff